torsdag 17 oktober 2013

Som hund och katt.

Hundar och katter är två fantastiska djur.  Som är spännande att se och forska, hur dom rör och beter sig. Vissa tycker att katter är mesiga. Men tänk. Dom lägger sig bredvid en i din säng när du ska sova. Du lär dom. Även fast det är svårt och tids krävande nya saker. Det är som hundar. Fast hundar är lättare att lära. Sen är det upp till var och en vad man gillar. Hund eller katt.

Ciao. 

Puss och kram.

fredag 27 september 2013

Den fan.....ska fas 3

Lite fakta om fas 3

 

Vad är fas 3 ?


Fas 3 är en del av jobb- och utvecklingsgarantin, ett arbetsmarknadspolitiskt program som infördes i juli 2007. Programmets syfte är att erbjuda personer som varit arbetslösa under en längre tid individuella insatser för att de så snabbt som möjligt ska få ett jobb. Jobb- och utvecklingsgarantin är indelad i tre faser. Den första fasen omfattar max 150 dagar och innehåller i huvudsak kartläggning, jobbsökaraktiviteter med coachning och förberedande insatser. Den andra fasen omfattar utöver åtgärderna i första fasen även praktik och arbetsträning vid en arbetsplats. Den tredje och sista fasen, den som kallas fas 3, infaller efter 450 dagar i programmet. Den som inte har fått ett jobb efter 450 dagar i jobb- och utvecklingsgarantin får sysselsättning hos en så kallad anordnare som Arbetsförmedlingen utser. Varje sysselsättningsperiod i fas 3 får pågå i högst två år.


Hur mycket får man i ersättning ?

Den som uppfyller villkoren för a-kassa lämnas aktivitetsstöd med 65 procent av den dagsförtjänst som låg till grund för den senaste arbetslöshetsersättningen, dock lägst 320 kr per dag. Den som inte uppfyller villkoren för att få a-kassa får ingen ersättning/aktivitetsstöd i fas 3.
Aktivitetsstödet betalas ut för fem dagar i veckan för den som är sysselsatt på heltid.



Måste man acceptera den fas 3-plats som man blir anvisad ?

En deltagare har alltid möjlighet att själv föreslå lämplig sysselsättning. Bedömer arbetsförmedlaren att det är en lämplig plats för en deltagare och ur ett arbetsmarknadspolitiskt perspektiv, så måste deltagaren acceptera.

Kan anordnaren anställa eller utöka sin personal utan att fråga fas 3 
deltagaren om han eller hon är intresserad ?

Anordnaren har ingen skyldighet att ge förtur till en deltagare i fas 3 och har ingen skyldighet att fråga deltagaren. Fas 3 deltagaren kan söka tjänsten och Arbetsförmedlingen kan erbjuda arbetsgivaren olika former av stöd till arbetsgivaren om denne vill anställa deltagaren.



Varför redovisar inte Arbetsförmedlingen vilka arbetsgivare som nyttjar Fas 3 platser ?

Det är sekretessbelagda uppgifter.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Min kritik till och emot Fas 3.

Jag skulle vilja höra någon politiker i alliansen förklara för mig vad fas 3 ska vara bra för. Jag skulle vilja fråga dom. Vilka gynnas av fas 3 ? Inte jag. Och säkert inte du som läser det här. 
Man får arbeta utan lön. Låter som mig som ett slav arbete. Och på det. Du är inte garanterad en anställning. 
Så snälla svara på min fråga. Förklara för mig vad fas 3 ska vara bra för. 
Den har inte hjälpt många. 
Och där fas 3 
har varit till nytta är lätt räknade. 
Nej, att fas 3 ska hjälpa oss till ett nytt arbete. Det tvivlar jag på. Tvärtom. 
Det är säkert bättre att söka på annat håll än att gå med i fas 3. 
Det finns ett helt hav med jobb där ute. 
Jag blir bara förbannad när jag tänker på det. 
Hur en sån idè kan ens utvecklas och läggas fram på det sätt det gjort. Men ännu värre. Att det kunds klubbats igenom. En sista undran. Hur ska folk runt om i Sverige uppfylla sina framtids planer och drömmar, När dom blir stoppad av bl.a fas 3. Så ni i alliansen. Vad har ni att säga till er försvar. Vad har ni att säga till besvikna svenskar. Jag skulle vilja höra ert politiska svar. Men jag, personligen skulle vilja säga mitt raka åsikt till er.
GÖR OM OCH GÖR RÄTT.

söndag 22 september 2013

Kattunge vs bror Göran

Var över och firade Alva som fyllde 3 år idag. Grattis lilla alvis. Det var nice där. Lina har på senaste tiden bjudit en katt unge på dvs mat. (Hur gullig som helst) Så att den börjat försök att bosätta sig inne oss dom. Lina och ungarna är helt som galna i den. Katten har bara ett hinder. GÖRAN. Göran kastar ut den. Eller ja, när han vågar få ut den igenom dörren. haha. Den kyckling han är ;) Ska sägas att det är grannens katt en bit ifrån dom. Men ja, det kan man ju ta diskutera. Haha :) Den vill nog hellre flytta in oss dom. Och inte blir Lina och ungarna ledsna för det.  Mer tvärtom. Stackars stackars lille Göran gubben.

söndag 15 september 2013

Magneternas kärlek.

Man kan jämföra två magneter med en människa och kärlek. Jag ska förklara.  Har du två magneter och slår ihop dom fäster dom sig fast med varandra. Men vänder du på dom så undviker dom varandra och slår sig ej ihop. Och hur kommer människor och kärlek in i det här.

Vi tar två människor som är singlar. En tjej och en kille. Båda gillar att läsa böcker, gå på konst utställning och gå på tivoli. Och båda har ett favorit resmål.  Thailand. Dom lyssnar på samma musik och är verkligen inte intresserad av som visas på tv, och dom gillar viss typ av filmer, främst. Musikaler och drama komedier.
Det här låter som det perfekta paret. Där magneten slagits ihop. Och det har den gjort. Allt stämmer in på varandra.  Men skulle dom bli lycklig i längden. Nej, tror faktiskt inte det. Jag ska förklara det sen.

Vi tar en annan kille och tjej. Kille gillar båtar, film, sport osv. Och hänga med kompisarna.
Tjejen. Hon älskar att sy, vara med kompisar, gyma, bada och läsa. Hålla till i trädgården
Dom två hatar varandras hobbies.  Men respekterar dom.
Här går magneten tvärtom. Inte ihop. Men här finns istället större chans att förhållande håller mycket längre än om man har allting gemensamt. Än I en magnet som sitter fast kedjan.

Magneterna som sitter ihop. Det förhållandet frågar jag mig. Håller det. Vet ej. Jag har inte sakt att det går, men jag kan då fråga dig hur kul skulle det vara att göra saker tillsammans hela tiden med det man älskar. Och då med sin hobby. Det man gillar att göra. I Slutändan tror jag man tröttnar på varandra. Men ska sägas. Förvissa funkar det.

tisdag 10 september 2013

En nice dag på berget.

Idag var jag och kissarna ute och myste på berget. Jag läste och kissarna softa och undersökte omgivningen.

fredag 2 augusti 2013

Orr i blås väder igen

Igår, när solens strålar skingra himlen ifrån regnet. Ja helt enkelt molnfritt och grymt varmt och skönt. En vinden blåser byigt och allt var underbar.  Jag tog, tillsammans med pricken. Efter att han hoppat i vattnet och jag haft problem med att få igång motorn, en runda med pecka. Allså en trä båt ska sägas. Jag skulle kolla vinden osv. Och det gick bra. Direkt, ankomen till bryggan rusa hunden iväg till morsan som var i skogen och i samma veva knuffa vovven ut mig på samma gång. Då fick med en djup suck ta mig in mot land igen. Efter det så drog jag ut och segla. Och det gick hur bra som helst. Bara lite ofokuserade ibörjan, så att jag gjorde små fel. Men jag lyckades tillslut ta mig i kragen bli uppvärmd i min resa heta kropp. Som tur blåste det och kunde kyla ner mig. Sen efter fått tillbaka min fokus. Ryckt upp mig helt enkelt. Efter det segla jag ett med vinden. Vinden bestämde inte över mig. Jag bestämde över den. Sen hände det roliga saker på vägen. Jag Segla in i en vik, tunn vik med en återvändsgräd som jag fick segla tillbaka i. Fick nog slå 7 till 9 gånger för att komma urviken  om inte mer. Och jag var helt ut pumpad när jag väl kom hem igen. Det tog verkligen på krafterna.  En och halv timme cirka, om inte lite mer fick jag höras sägas till mig när jag fråga. 

Sen kan man och ni var som läser det här fråga er. Var det värt det grabben.
Det kan ni ge er fan på att det var.

Puss och kram på er
Ciao. 

onsdag 31 juli 2013

Brännande taco kväll

Idag var morsan och jag intill västervik och handla foodich. Sen gjorde vi några andra små äranden. Sen drog vi oss hemåt. Very very nice. Och igår beställde jag en buss biljett hem till 08 området. Here i come, the pride festival. Alla flyr. När kommer ;) jag är såå läcker allsåååå. Puss på er gullungar där ute. Puss.

Obs: vi åt tacos till middag ikväll. Very very good. Jag gjorde Gogemole. En grön sörja.  Men gof. Med chili i. Men det bästa av allt. Jag använde inget salt. Och det vart god ändå. Slutsatsen man dra för lärdom av det här. Man behöver inte använda salt. Det kan bli gotti iallafall.

Hej hopp pil näää, kanske finns barn som läser det här.

Ciao.


måndag 29 juli 2013

En underbar kväll

Klockan 21.25. 5 min kvar till James Bond börjar. Och det såg ut så här utomhus.  Det här är en av fördelarna med att ha lyckan att åka ner till landstället. Nu börjar Bond på fyran när som helst.

Ciao.

lördag 27 juli 2013

En plats i solens hetta.

Jag ligger här på landet och bara tar det soft.  Vattnet ligger beundransvärd utsträckt. Solen speglar sig i det utsträckta tecket och vill inte gör en skymn av att ge upp. Den älskar att se sig själv i vattnet och sprida sin värme. Svetten rinner ner för pannan på mig. Och se där. Långt borta syns en båt. Jag gissar på en motorbåt. Men är inte helt hundra. Jag känner hur torr jag är i halsen. I brösten. En huvudvärk jag inte uppmärksammat förrut skrämmer mig, men jag vet vad orsaken är. Brist på vatten inom mig. Jag måste finna källan med vatten. Utgångspunkten där vattnet finnes. Klarar jag rese mig de jag vet ej vete tusan. Men chansning måste göras. Go on.

måndag 22 juli 2013

Soft dag på landet.

Idag första dagen på landet har jag bara tagit. En liten mjukstart kan man säga. Softat helt enkelt. Umgås, sovit och lite bad. Få se om det blir någon segling snart.  Hoppas.  Vinden kändes inte rätt idag. Och så ville jag bara softis mest idag.

fredag 12 juli 2013

Iväg körd ur sängen.

Här ligger man i soffan. Med order av sin älskade att lägga sig här, efter att hon först varit en skojig sak till att direkt bli en bitter hona utan att man vet vad jag gjort. Mmmm brudar är sååå skuma. Helt klart. Hallå vad är deras stora problem kan man lugnt undra. Och hon kallar mig barnslig.  No way.  Tvärtom. Men jag älskar henne oerhört mycket för det.

söndag 23 juni 2013

Hemfärd bokad. (Torsdag)

Idag har bokat min hemfärd med swebus. 309 kr kostade det. Men det är det vart för att få ta sig hem till sin älskade som väntar ivrigt där hemma på en. Och så klart längtar jag efter henne. Hoppas hemfärde går bra.

tisdag 4 juni 2013

Morgondagens gryning

Vaknade för cirka en halvtimme sen, samtidigt som telefonen ringde när jag slog igång den. Sen läste jag i Aftonbladets app att rödgröna har dragit ifrån ännu mer ifrån alliansen.  Längtar till nästa år, då valet drar igång. Hoppas att det blir ett nytt makt skifte till nästa år. Om inte flyr jag landets gränser.

Dom två hår bollarna ligger fortfarande kvar och sover. Och folk kallar mig lat. Yeah right.

måndag 11 mars 2013

Jobb nisset

Nu är det förmodligen sista dagen på praktiken. Sen börjar fas två. Först intervju, sen i två månader är det prov anställning, och efter det får man sen. Kan ju leda till jobb och lön. Och då har jag lyckas med fas 3 på samma gång. Fått en anställning.  Faserna gick ut på  Fas ett. Söker efter arbets plats.
Fas 2. Praktik/prov anställning
Fas tre. Fast jobb med lön. Jag får se hur det går imorgon. Men det är då, och nu är nu. Lev för en dag i taget. Annars blir det vara såå jäkla ruttet allt.

Ses motherf...ers

fredag 8 mars 2013

Två månaders prov. Nice.

Idag fick jag veta att jag fått två månaders  prova anställning, som kommer (om jag sköter mina kort rätt vill säga) leda till en anställning och jobb. Där pengarna kommer in och jag kan äntligen åka första klass på sj tågen. Hihi. Vilken diva jag är. Undrar vad min darlig säger.

måndag 4 mars 2013

Ett varmt motagande

Nu sitter man på praktiken. Och direkt när man kom fick man ett enormt välkomnade av en busuge, som man fick en jätte kram av och var jätte glad av att se mig. Hon hade visst längtat efter mig. Men man själv var inte lika pigg, men yeah. Måndag morgon och leka. Inte roligt. Men roligt att vara efter traktad. Nä nu ska ja snart äta. Tror jag. Vildigarna gick.

måndag 11 februari 2013

Politiska kampen.

Man kan med spänning se till nästa års val. Vilka eller vilket partier åker ut nästa år. Åker dom ut ur riksdagen som ligger under 4 procent blir det nytt makt skifte. Hur många procent får sverigedomokratern. Får dom hela vågmästarrollen. Svaren får vi 2014.

tisdag 8 januari 2013

Sverige har blivit ett löjligt Mes land

Vad hållet håller på att hända Med vårt Iand. Allt Som visas på tv eller läses Kallad för Rasistisk av visa. Låt mig förklara. Men Ska först ska Sägas, nej Jag är inte rasist. så käften på er om ni påstår något annat. Det är bara det här mesiga Samhället som är Idiotisk. Vi kan börja med tintin böckerna som påstås vara rasistisk. Håll käften. Rör inte min Tintin. Det är ett grovt förtal och borde vara straffbart att göra såna uttryck mot honom. Man kan inte jämföra med något som skrevs för cirka 40-50 år sen, då dom hade en annan syn på olika Människor. Hallå,  Idag är det 2013 och vi har nu en helt annan syn och fördomar. En bättre. Och sen har vi tomten och kalle anka på julen som fått en stämpel att vara rasist. Och straffet för lille tomten med vitt skägg,  Vart: Där här. Dom klippte bort en scen där en leksaks blir stämplad i rumpan. Och har råkade vara målad i svart. Men den där lilla svartis leksaken ville kanske vara med. Fan vad utmobbad den vart. Stackarn. Snyft. Men Svenska traditioner ska jag bort ju. Sen har dom gett sig på en bok för tre årigar.  Jag tar om det. Tre årigar. Än gång till. En gång till. En bok för tre årigar. Upprepa, tre årigar. Ni fattar. Barn boken har blivit kallad för rasistisk av. Hör hör. Vuxna människor. En gå.....äääää vem pallar. Vuxna människor. Som om barnen bryr sig. Författaren har nu slutat göra böckerna. Heja vuxna människor som lägger stor energi på, ja ingenting. Hur Ska man sammanfatta allt. Vuxna människor lägger såååå stor energi på, ingenting.  Jag tänkte avslutar med en intressant tanke. Om vi andra vit och gul hudade börjar utmärka på allt vit och gult borde vi ju alla kalla det för rasistisk. Då kan vi verkligen länge se, läsa serie tidningar (och böcker/barn böcker) Typ ingeting.  Vilken värld/land vi lever i.  Heja sverige. Obs. Vi kanske ska byta national sång snart också. Den är ju också rasistisk.
Shit allså. Lägg ner.