fredag 22 juni 2018

Fotbollens början 😎

Nu så här i WM tider har man tänkt och tagit till sig en massa som sagts av expert kommentatorer, program ledare osv. En sak som var väldigt intressant, som jag inte tänkt på förr. Är när egentligen en fotbollsmatch börjar. En fotbollsmatch är nittio minuter lång. Startar vid noll jag. Och slutar vid nittio plus över tid. Så lång är vi alla överens. Men när börja själva matchen egentligen då. Runt sextio minuters spel. En timme. Jag ska förklara.
Första halvlek fyrtiofem känner man på varandra. Alla spelare är pigga i bena och gör sällan misstag. Men i andra halvlek, runt sextio minuters spel börjar spelarna bli trötta och tappa position. Uppmärksamheten blir tydlig och börjar skilja angnana ifrån vetet. Misstagen blir mer än första halvlek. Allt blir en taktiskt lek mellan tränarna. Allt börja efter sex minuter. Spelet börjar exakt då.

onsdag 6 juni 2018

Tur och otur är ett till tags ord

Tur. Otur. Varför använder man orden. Ett lättsamt ord. För att låta något göra allt lättsammare. Två ord som är ett missledande. Du kan aldrig säga att. Vilken tur att jag hann med tåget. Inte tur. Du gick tidigare kanske upp. Söla dig inte innan. Då hinner man med. Otur att du hann med tåget. Hallå. Ligger man lite extra i sängen på morgonen. Sminkar sig. Eller slö tittar på tv. Ja då missar man tåget. Tur är ett tilltalas ord som vi människor använder, men som betyder något annat. Våra skyttsänglar har legat och hjälpt till. Det är inte tur. Mer änglavakt.