söndag 12 januari 2014

Dagens recept: Choklad tårta med tryffel

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme för servering. Skär i smala bitar. 150 g Arla® Svenskt Smör 3 dl strösocker 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 st ägg 2 dl vetemjöl Tryffel: 1 ½ dl Arla® vispgrädde 2 msk Arla® Svenskt Smör 200 g mörk choklad ½ dl rostade pinjenötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar